top of page

Sat, Dec 23

|

East Los Angeles

8 Hour Christmas Meditation

Celebrate the awakening of Christ Consciousness within.

Registration is closed
See other events
8 Hour Christmas Meditation
8 Hour Christmas Meditation

Time & Location

Dec 23, 2023, 9:00 AM – 6:00 PM

East Los Angeles, 1123 Goodrich Blvd, East Los Angeles, CA 90022, USA

Guests

About the event

The heart of Ananda’s Christmas is this eight-hour meditation, an annual tradition our Guru, Paramhansa Yogananda started in 1931, in which his students all over the world participate. 

Chanting, music, inspirational recordings, and meditation periods carry you along, and the time passes more quickly and enjoyably than we’d imagine. The blessings are tangible and stay with us well into the New Year!

Schedule

9:00 - 10:00 - Energization & Yoga Postures (on your own)

10:00 - 10:15 Prayer, Invocation, welcome, brief description of day, chanting:

10:30 - 12:00 Meditation (1 Hour 30 minutes)

12:00-12:15 Music & Chanting Break

12:15pm-1:15 Meditation (1 Hour)

1:15-1:25pm Chanting & Music

1:25pm-2:00 Meditation (35 Hour)

2:00 Mid-day break (20 minutes)

2:20-2:30pm Chanting

2:30pm - 3:30 Meditation (1 Hour)

3:30-3:45pm Music and Chanting

3:45pm - 4:30 Meditation (45 Minutes)

4:30-4:45pm Music and Chanting

4:45--5:15pm Meditation (30 Minutes)

5:15-5:30 Music and Chanting

5:30--5:50 Meditation (20 Minutes)

5:50 Closing Chant, Healing Prayers, Closing Prayer

6:00 Conclusion

GUIDELINES & TIPS

Here are some guidelines for the day. Please read carefully.

Please maintain silence throughout the day.

Timing: Please come by 9:15 or 9:30 am if possible, so that you have plenty of time to set up your sitting area, energize, and do maha mudra. There is a power when we sit and start together at 10:00 am with prayer. The vibration builds throughout the day, so please stay all day if you can.

If you come later in the day, enter the temple only during the chanting and music breaks, in order to keep silence in the hall during the meditations.

Please enter and exit the temple during chanting breaks. The program will end with prayers at 6:00 pm. If you leave the program before 6:00 pm, please leave only during the chanting breaks, not during the silent meditation.

Preparation: Rather than a heavy breakfast, eat light, easy-to-digest, foods—or fast. Some people like to bring a light snack for the midday break.

Clothing: Dress in loose, soft, comfortable clothes, a little warmer than usual, and a blanket or shawl. Don’t bring nylon clothes or plastic bags that cause sound.

What to bring: The temple will have the usual chairs and cushions, but you may wish to bring personal cushions or shawls. Bring your own meditation gear – asanas, headphones/earplugs, malas, and an Aum board if you use one. Also, bring water for yourself to stay hydrated.

What not to bring: Do not bring your mobile phone OR keep your phone switched off (not vibrate mode). Please don’t come if you have a cold with persistent coughing or sneezing, and please quietly leave the room if a coughing or sneezing fit occurs during the silent meditation. Wait for the chanting break to re-enter the hall.

Tea and Snacks: Tea and light snacks (nuts, and fruits) will be available during the chanting breaks outside on the driveway. Remember to stay inward.

Share this event

bottom of page